Лондонска търговска площ се превръща в най-голямата ферма в света, разположена в магазин

снимка: springwise.com

FARM:shop ще използва празна търговска площ, за да разбере колко хранителни продукти могат да бъдат произведени в градски магазин.

Градското земеделие е доста популярна тема в Спрингуайз, където покривите на жилищни сгради и супермаркети се превръщат в градини за плодове и зеленчуци. Сега лондонският проект FARM: shop в Хакни превръща празна търговска площ в първата в света ферма в магазин.
FARM:shop е идея на практиката за устойчив дизайн Something & Son и се подкрепя от местните власти. Тази идея е част от проекта Hackney’s Art in Empty Spaces – Изкуството на Хакни в празни площи. Целта на организаторите е да видят колко храна могат да произведат в градски магазин, както и да възпитат и вдъхновят лондончани. Те планират да построят кокошарници на покрива, аквариуми пред витрините и да отглеждат други животни в магазина. Чрез комбинацията от нови технологии и традиционни методи, те ще отглеждат плодове и зеленчуци в магазина. На горния етаж на сградата ще има зала за срещи, която ще може да бъде наемана от бизнеса, а на долния етаж ще има кафене, в което ще се сервират ястия, приготвени с продукти от магазина. Цялото място ще може да се наема за събития и партита, а всички приходи ще се насочват към програма, която има за цел да обучава хората как да отглеждат храна. Четиридесет доброволни работят по подготовката на магазина за откриването му, което ще се състои в края на октомври. Магазинът FARM:shop ще работи от петък до неделя, като ще бъдат организирани ежедневни информационни турове.

В условията на постоянно увеличаващи се цени на хранителните продукти и повишено търсене на еко храни, които са месно производство, дали е възможно проекти като FARM:shop да се превърнат в по-постоянна част от градската среда из целия свят?

източник: springwise.com

Leave a Reply

Post Info