Ако един на всеки четирима от нас започне да използва кърпички за повторна употреба, ще спасим достатъчно дървета, за да покрием Аляска

People Towels

снимка: inhabitat.com

Всички ние сме виждали тази гледка, която без съмнение ще докара главоболие на всеки човек, интересуващ се от екология: кошче в обществена тоалетна, което прелива от хартиени кърпички. Но компанията PeopleTowels са измислили решение на този проблем. Те са създали лични хартиени кърпички за повторна употреба, който са направени от 100% органичен памук. Ако всеки един от четирима възрастни американци започне да използва подобни кърпички за една година, това ще доведе до спиране на емисии въглероден диоксид, равносилни на 815 000 автомобила и ще спаси дървета, с които можем да покрием територията на щата Аляска.

Кърпичките PeopleTowels, създадени от Мари Уолъс, са изработени от специален памук, който е издръжлив, лек, попиващ и бързо съхнещ. Уолъс се вдъхновила от подобни кърпички, използвани в Япония, където в повечето обществени тоалетни няма хартиени кърпи и затова все човек трябва да има у себе си лична хартиена кърпичка. Тя обаче решила да внесе подобрения, като създаде природосъобразна кърпичка. Памукът е закупен от Chetna Project – колектив от ферми в Индия, които се занимават с отглеждане и търговия с органичен памук. Кърпичките са произведени в съответствие с глобалните стандарти за органичен текстил, което гарантира, че процесът е съобразен с най-високите социални и екологични стандарти, както и с изискванията за качество.

Размерът на кърпичките е 9 x 9 инча, което ги прави идеални за носене в джоба или чантата. Те са оцветени с екологични бои и се предлагат в разнообразни дизайни, които да допадат на всеки вкус и стил. Всяка кърпичка има закачалка, която позволява прикрепянето й към раница или колан. Кърпичките се могат да се перат и затова една кърпичка може да се използва години наред.

Кърпичките PeopleTowels могат да се закупят от магазините в САЩ, както и от интернет сайта на компанията, където можете да избирате предпочитани от вас дизайни.

източник: inhabitat.com

Leave a Reply

Post Info