Енергия от океански вълни захрани американската електрическа мрежа за първи път

енелгия от океански вълниСъществува доста информация за енергията от океански вълни и за нея се пише много, но функционалните ферми за вълни да нещо съвсем ново. Компанията Ocean Power Technologies свързвала своята система PB40 PowerBuoy с електрическата мрежа на базата на морския корпус в Хавай. По този начин, енергия от океански вълни захрани електрическата мрежа на САЩ за първи път.

За разлика от много енергийни устройства, използващи силата на приливите и отливите, системата PowerBuoy генерира енергия от надигането и спадането на вълните. 10-мегаватовата станция PowerBuoy заема 12,5 хектара от океана.

Разположената в Хавай система PowerBuoy първоначално се разгръщала на ? миля от брега на Оаху. Чрез свързването с морския корпус, от Ocean Power Technologies се надяват да докажат, че станцията PowerBuoy може да произвежда възобновяема енергия, която да може да се използва. Ако всичко със станцията на морския корпус премине добре, можем да очакваме енергията от океански вълни да залее САЩ съвсем скоро – Ocean Power Technologies са подписали подписали споразумение за енергиен проект с използването на силата на вълните в Орегон.

източник: inhabitat.com

Leave a Reply

Post Info