Energy Points пуснаха на пазара своята „универсална” система за измерване на устойчивостта

снимка: cleantechnica.com

Energy Points пуснаха на пазара първата в света метрична система за измерване на устойчивостта.

Базираната в облаците система превръща данните от всички области, включително гориво, електричество, транспорт и вода, в една мярка, която може да бъде сравнявана.

В момента, отделни компании измерват устойчивостта, използвайки редица измервателни системи, включително цялостно намаление на разходите или намаление на емисиите от парникови газове. И докато подобни инициативи са похвални, от Energy Points казват, че тези измервания не отчитат променливите величини, които оказват влияние върху устойчивостта, като източници на гориво, географско местоположение и генериране на електричество.

Чрез стандартизирането на подобна система за измерване, Energy Points има за цел да позволи на бизнес компаниите, потребителските организации и компаниите, предоставящи услуги, да взимат „сравнителни, интуитивни решения, основани на факти” във всички бизнес области. Компаниите могат също да измерват своето излагане на променящия се енергиен пазар, да изчисляват екологичния си отпечатък и да справят устойчивостта си с тази на конкурентни бизнеси. От Energy Points вярват, че тяхната система може да генерира по-голяма финансова и екологична възвращаемост от използваните в момента методи.

Компанията е осигурила $3 милиона първоначално финансиране, ръководено от Plan B Ventures. Финансирането ще се използва да пускането в експлоатация и ускоряването на прилагането на платформата.

През януари  Sodexo обяви плановете си да пусне табло на устойчивостта в 1000 интернет сайта на клиенти до октомври, за да помогне на клиентите си да създадат основни насоки, да подредят приоритетните си инициативи и да проследяват въвежданите подобрения.

Миналата година инструментът за управление и отчет на устойчивостта беше пилотно пуснат на 22 места в САЩ.

източник: environmentalleader.com

 

Leave a Reply

Post Info