LG Груп ще инвестира 18 милиарда долара

LGLG Груп ще инвестира 18 милиарда долара до 2020 г., за да намали емисиите на парникови газове, да разработи устройства, които пестят енергия и да оцени възможностите за бизнес със “зелена” енергия.
Очаква се тази инвестиция да намали емисиите на четвъртия най-голям конгломерат в Южна Корея с 50 милиона метрични тона годишно до 2020 г. – 20 милиона тона от производствените заводи и бизнес със зелена енергия и 30 тона от продукти, които използва енергията ефективно.

Компанията си поставя за цел до 2020 г. да намали емисиите на парникови газове от производствения процес с 40% спрямо нивата от 2009 г. Друга цел на LG е да намали използването на вода с 30% за същия период.

lg gd510Според миналогодишния доклад за устойчивостта, през 2008 г. LG са намалили корпоративните си емисиите на парникови газове с 8.1%.
Част от новата инициатива на LG Electronics е и компактния тъчскрийн телефон LG GD510, който може да се презарежда със слънчева енергия.
LG ще се стреми до 2020 г. 10% от приходите им да бъдат от соларни клетъчни телефони, ново поколение осветление и батерии и други проекти, свързани със зелена енергия.

Компанията също планира да замени всички флуоресцентни лампи в централа си в Сеул със светодиодни, което ще намали консумацията на енергия с над 45%.

Leave a Reply

Post Info