Мерцедес-Бенц показва електрическия модел SLS AMG E-Cell на автомобилното изложение в Детройт

Mercedes SLS AMGВ последните няколко месеца има доста шум около новия електрически модел на Мерцедес-Бенц, но автомобилният гигант ще сложи край на всички спекулации, като представи прототипа SLS AMG E-Cell по време на Автомобилното изложение в Детройт. Новият супер-автомобил има четири електрически двигателя с обща мощност от 526 конски сили, максимален въртящ момент 880 Нм и може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4 секунди. Една от най-интересните характеристики на автомобила обаче е неговия цвят – привличащо погледа електриково жълто!

Като оставим цвета настрана, SLS AMG E-Cell е отличен пример за безграничните възможности на автомобилите, движещи се с алтернативни горива. Програмата за шофиране е изключително гъвкава, проста и ефективна. Автомобилът използва само 40% от капацитета на двигателите за комфорт и забавления. Но за сметка на това е увеличена чувствителността на двигателя към педала газта и се изпозлват 60% от мощността и въртящия момент. А ако обичате приключенията, новата система Sport+ ще ви отведе на по-високо ниво. С нея получавата 526 конски сили, което е пълния капацитет на двигателя. Допълнителната система Manuel наподобява Sport+, но при нея не се използват регенеративни спирачки.

Автомобилът предлага четири варианта за регенеративни спирачки, освен възможността те да бъдат изключени напълно. Можете да регулирате съпротивлението от леко до по-агресивно. При достигане на най-високо съпротивление, когато се отпуска педала на газта, светлините на спирачките се включват автоматично.

В новият SLS има 9-инчов тъч скрийн екран, който предоставя актулна информация за всяка ситуация. Моделът няма лост за смяна на предавките, което позволява лесно и удобно маневриране в три основни режима Паркиране, Шофиране и Шофиране назад само с докосването на три големи бутона на централната конзола.

източник: inhabitat.com

Leave a Reply

Post Info