Рено ще монтира 450 000 м2 соларни панели

рено соларни панели

снимка: www.gizmag.com

Надминавайки опита на Ферари и Ауди, които вече монтираха соларни панели на покривите на своите заводи, Рено, съвместно с компанията Gestamp Solar, ще представи най-големият проект за слънчева енергия в автомобилната индустрия. Този проект включва покриване със соларни панели на обща площ от 450,000 м2 (4,843,760 квадратни фута) в заводите на Рено във Франция. Панелите ще произвеждат 60 мега вата електричество и ще намалят генерираните емисии на CO2 с 30,000 тона на година.

Монтажът на соларните панели на покривите на шест от заводите на Рено ще започне този месец и ще завърши през февруари 2012 г. От автомобилната компания казват, че след завършването на проекта соларните панели ще покриват площ, равна на площта на 63 футболни игрища, а произвежданото от тях електричество ще е достатъчно за нуждите на град с население от 15,000 души.

Проектът е част от плана на Рено да намали въглеродния си отпечатък с 10 процента до 2013-та година и с още 10 процента до 2016-та. От компанията казват, че вече са въвели някои мерки за постигането на тези цели, сред които ограничаване на консумацията на енергия и разнообразяване на енергийните източници, от които генерират електричество, като особено внимание се обръща на възобновяемите енергийни източници.

източник: www.gizmag.com

Leave a Reply

Post Info