Свалянето на софтуер от интернет намалява с 80% глобалните въглеродни емисии в софтуерната индустрия

Според интернет сайта Softwareload.co.uk, който е портал за сваляне на софтуер на Дойче Телеком във Велокобритания, свалянето на софтуер от интернет може да намали с 80% емисиите на въглерод в софтуерната индустрия.

Подобно изследва на Microsoft показва, че свалянето от интернет на 10 милиона копия на Microsoft Office 2007 е довело до осем пъти по-малко емисии на въглерод или с други думи е намалили общите тонове въглеродни емисии с 88% в сравнение със създаването и изпращането DVD и свързаното с това пакетиране.

Според изчисления на Softwareload по данни от 2008 г., само в Германия въглеродните емисии от създаването на традиционни CD-та за разпространение на софтуер възлизат на 77,000m? дискове и 6,132 тона емисии от въглероден диоксид.

“Когато сваляме софтуер от интернет, ние редуцираме енергията, необходима за създаването на дискове, опаковането и транспортирането им, какво и горивото, което използваме, за да пътуваме до магазините, от които купуваме дисковете. Свалянето на личен или бизнес софтуер не само пести време и средства, но освен това доказахме, че това също помага на околната среда”, каза Дирк Лебзайн, директор на Softwareload.

Проучване на Softwareload, извършено от YouGov, показва, че всеки пети британец (21%) сваля и инсталира софтуер направо от интернет.
Softwareload казват, че са неутрални по отношение на въглерода и компенсират своите емисии въглероден диоксид с инвестиции в енергиен проект в Бразилия.

източник: environmentalleader.com

Leave a Reply

Post Info