Twentieth Century Fox използва соларна система, а във Великобритания е инсталирана най-голямата фотоволтаична система

fox solarФилмовата компания Twentieth Century Fox е инсталирала соларна енергийна система с капацитет 160 kW.

Фотоволтаичната система е монтирана на покрива на историческата Сграда 99 в парцела на компанията в Калифорния. Системата, която е проектирана, изработена и монтирана от Solar Power, Inc, има специално проектирана стойка, която да подхожда на отличителния покрив на сградата, който е с формата на цев. Това е първата система за възобновяема енергия, използвана от Twentieth Century Fox.

„Ние сме въглеродно-неутреална компания и този проект е основна част от нашето задължение към устойчивостта”, каза Хал Хаенал, вицепрезидент в Twentieth Century Fox. „Компанията Solar Power, Inc. Улесни процеса и ние сме нетърпеливи да използваме чистата, възобновяема енергия, която тази енергийна система генерира.”

Във Великобритания пък компанията за соларна енергия A-Sun инсталира най-голяма фотоволтаична система в страната. Пред декември миналата година британският енергиен регулатор Ofgem заяви, че във Великобритания няма мащабни индустриални инсталация за соларна енергия.

Сега A-Sun завърши проекта с капацитет от 1.16 MW Съмърсет, в югозападната част на Англия. Проектът се състои от 6100 панела, като 355 kW са монтирани на покрив, а 770 kW са монтирани на земята. Компанията очаква инсталацията за спестява 550 тона въглерод годишно.

източник: www.environmentalleader.com

Leave a Reply

Post Info