Weedmaster – прототип на робот за изкореняване на плевели, който се захранва с метанолово гориво

Weedmaster

снимка: envirogadget.com

Weedmaster е концепция за робот, работещ с метанолово гориво, който ще събира плевели по полетата по природосъобразен начин. Неговата употреба ще предотврати нуждата от използване на хербициди или трактори.

Weedmaster се разработва от швейцарския индустриален проектант Фабиан Зимерли и целта му е да се елиминира нуждата за използване на хербициди в селското стопанство. Малките роботи използват модерна технология, която им помага да отстраняват плевели като използват енергията ефективно чрез GPS, който им позволява за бъдат управлявани прецизно и чрез употребата на система за разпознаване на дигитални образи, която им помага да различат земеделската култура и плевела.

Роботът Weedmaster ще се захранва с метанолово гориво и ще може да изкоренява плевелите самостоятелно. Размерът и теглото на роботите позволяват те да бъдат използвани при всякакви климатични условия, за разликата от тракторите. За по-големи области могат да използват множество роботи, които да бъдат свързани помежду си и да работят заедно. Създателят на Weedmaster се надява, че тъй като роботът използва енергията много ефективно, той ще се употребява не само от фермери, които отглеждат органични култури, но и от обикновените фермери, което ще им позволи да преустановят използването на хербициди.

Weedmaster ще даде възможност на фермерите да изкореняват плевелите и да пестят енергия и средства. Освен това, тези роботи ще дадат им дадат възможност да спрат употребата на хербициди, което от своя страна ще направи производството им природосъобразно.

източник: www.envirogadget.com

Leave a Reply

Post Info