YoungEcoSmart представя “Домашна градина”

Този продукт ви дава възможността да се грижите, отгледате и консумирате пресни гъби Кладница у дома.

Гъбата Кладница дава едновременно жизнени сили, здраве и тонус. Тя е на границата между ядивните и лечебните гъби и може да осигури по най-ефективния начин необходимите на организма ви витамини, минерали, протеини и важни аминокиселини. За разлика от месото и яйцата обаче кладницата не съдържа холестерол. Тя е най-богата от всички храни на селен, който доказано намалява риска от рак на простатата. Калият, който кладницата съдържа в много високи нива, е необходим за правилната работа на клетките, регулира кръвното налягане и поддържа оптималния баланс на вода и мазнини в организма ви.
В същото време кладницата е нискокалорична храна заради ниското съдържание на въглехидрати и мазнини.

КАК ДА ОТГЛЕДАМЕ КЛАДНИЦА ВКЪЩИ

Вижте датата, на която е опакован вашият продукт. На 25-ия ден отворете първото прозорче на кутията. Ако субстратът е придобил млечнобял цвят, отпечатайте PVC фолиото на указаното място. Ако субстратът все още не е напълно побелял, изчакайте още 3-4 дни, преди да отворите фолиото. През следващите 2 седмици поставете кутията на проветливо и слънчево място, като поддържате температура в субстрата 15-18 градуса. Поставете кутията така, че отворът в PVC фолиото да е добре осветен. Пръскайте с пулверизатор около кутията, за да поддържате висока въздушна влажност /85-90%/. Не пръскайте обаче директно към отвора във фолиото, за да не мокрите субстрата. 10-12 дни след отварянето на кутията ще имате първите гъби. След обирането на 2 реколти, затъмнете първото прозорче, като прилепите отново капачето и отворете прозорчето на обратната страна на кутията. Повторете всички описани процедури, за да формирате следващите реколти гъби. Не прегрявайте /над 28 градуса/ и не охлаждайте /под 12 градуса/ субстрата, не пръскайте директно гъбите с вода, не дръжте кутията на тъмно, докато гъбите растат.

Гъбата Кладница е достигнала техническа зрялост и е готова за откъсване, когато поне 5-6 гуглички от букета са достигнали диаметър над 5 см. Потенциален добив от кутия-1,5 кг. Цена за кутия 19,90лв.

Leave a Reply

Post Info